CAll Us: (+84) 123-4567-890 Live Chat

Η λοσιόν καλαμίνης χρησιμοποιεί για ηλιακά εγκαύματα, ακμή και άλλα

Η λοσιόν καλαμίνης χρησιμοποιεί για ηλιακά εγκαύματα, ακμή και άλλα

Η λοσιόν καλαμίνης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του κνησμού, του τσιμπήματος και των καψίματος που εμφανίζονται συχνά με μικρές δερματικές παθήσεις. Οι χρήσεις του περιλαμβάνουν τη θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος, της ακμής και των δαγκωμάτων εντόμων.

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τις κύριες χρήσεις της λοσιόν καλαμίνης, τον τρόπο χρήσης του και τις πιθανές παρενέργειες.

Τι είναι η λοσιόν καλαμίνης;

Καλαμίνη περιέχει τόσο οξείδιο του ψευδαργύρου όσο και οξείδιο του σιδήρου. Αυτά τα δραστικά συστατικά δίνουν στη λοσιόν καλαμίνης τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως λοσιόν καλαμίνης για να θεραπεύσουν μικρές δερματικές παθήσεις που οδηγούν σε κνησμό ή κλάμα. Διατίθεται πάνω από το counter (OTC) ως λοσιόν ή κρέμα.

Η λοσιόν καλαμίνης χρησιμοποιεί

Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν λοσιόν καλαμίνης για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα διαφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με το δέρμα. Εξετάζουμε μερικές από τις βασικές του χρήσεις παρακάτω.

Sunburn

Sunburn εμφανίζεται όταν η ακτινοβολία υπεριώδους διεισδύει στο δέρμα, με αποτέλεσμα τη βλάβη του δέρματος. Προκαλεί συμπτώματα όπως:

 • Πόνος
 • Προσφορά
 • Η λοσιόν καλαμίνης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του κνησμού και του ξεφλούδισμα που σχετίζεται με το ηλιακό έγκαυμα. Η περιεκτικότητα σε νερό στη λοσιόν καλαμίνης μπορεί επίσης να παρέχει μια αίσθηση ψύξης καθώς εξατμίζεται.

  Ενώ η λοσιόν καλαμίνης μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του ηλιακού εγκαύματος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε ηλιακό έγκαυμα μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια βλάβη του δέρματος και να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρκίνο του δέρματος.

  Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου συνιστά να εμποδίζει το ηλιακό έγκαυμα όπου είναι δυνατόν: και τα πόδια με τα κατάλληλα ρούχα

 • φορώντας ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου για να μπλοκάρουν τις ακτίνες UV
 • εφαρμόζοντας αντηλιακό ευρύ φάσμα κάθε λίγες ώρες

ακμή

Η ακμή είναι μια κατάσταση του δέρματος που συμβαίνει όταν μικροσκοπικές τρύπες στο δέρμα, που ονομάζονται πόροι, μπλοκαρίζονται από σμήγμα ή νεκρά κύτταρα δέρματος. Το σμήνος είναι η λιπαρό ουσία που παράγει το δέρμα για να διατηρηθεί ενυδατωμένη.

Μόλις μπλοκαριστεί ένας πόρος, τα βακτήρια μπορούν να το αποικίσουν, προκαλώντας φλεγμονή. Αυτή η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια ή κηλίδες.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λοσιόν καλαμίνης για να μειώσουν το μέγεθος των αλλοιώσεων της ακμής. Η λοσιόν καλαμίνης είναι μια στυπτική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συρρικνωθεί οι ιστοί του σώματος, όπως το δέρμα.

Ωστόσο, ως αποτέλεσμα αυτής της ιδιότητας, η λοσιόν καλαμίνης μπορεί επίσης να προκαλέσει το δέρμα να στεγνώσει ή να ενοχληθεί. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να κάνει την ακμή πιο ορατή, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Ως αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε με φειδώ.

τσιμπήματα εντόμων και τσιμπήματα

Η λοσιόν καλαμίνης είναι ένα δημοφιλές φάρμακο για ήπια τσιμπήματα εντόμων και τσιμπήματα. Μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα όπως:

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λοσιόν καλαμίνης δεν είναι επαρκής θεραπεία για τσιμπήματα και τσιμπήματα που είναι σοβαρές ή δηλητηριώδεις ή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ασθένειες. Για παράδειγμα, η λοσιόν καλαμίνης δεν θα εμποδίσει ένα άτομο να συμβάλλει στη νόσο Lyme μετά από ένα τσίμπημα.

Είναι επομένως σημαντικό να αναζητήσετε ιατρικές συμβουλές σχετικά με οποιοδήποτε δάγκωμα εντόμων που θα μπορούσε να προέλθει από ένα δηλητηριώδες ή ασθένειες που μεταφέρουν τα είδη.

Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα δαγκώματα και τα τσιμπήματα ορισμένων εντόμων, όπως οι τσιμπήματα μελισσών. Η βοήθεια έκτακτης ανάγκης είναι απαραίτητη εάν ένα άτομο αναπτύξει τα ακόλουθα συμπτώματα μετά από ένα δάγκωμα ή τσίμπημα:

 • Σοβαρή φαγούρα και κυψέλες
 • /li>

 • Dizziness
 • Κράμπες στομάχου
 • Απώλεια συνείδησης

Εμφανίζεται λόγω του ιού Varicella-Zoster. Προκαλεί την εμφάνιση φουσκάλων φαγούρα, οι οποίες μπορούν να εξαπλωθούν σε ολόκληρο το σώμα. Άλλα συμπτώματα της ανεμοβλογιάς περιλαμβάνουν:

 • Fever
 • Απώλεια όρεξης

Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως πριν από το εξάνθημα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν τη χρήση λοσιόν καλαμίνης για τη θεραπεία οποιασδήποτε φαγούρα. Σημειώνουν επίσης ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί το ξύσιμο, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες βακτηριακής λοίμωξης και τη μετάδοση του ιού σε άλλους. Η διατήρηση των κομματιών των νυχιών μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του ξύσιμο.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να δοκιμάσουν κολύμβηση σε δροσερό νερό με κάποια προστιθέμενη σόδα ψησίματος, άψητα πλιγούρι βρώμης ή κολλοειδές πλιγούρι βρώμης. Η ακεταμινοφαίνη (Tylenol), η οποία είναι διαθέσιμη OTC, είναι μια επιλογή για τη μείωση του πόνου και του πυρετού.

Στους ενήλικες, ο ιός της ανεμευλογιάς μπορεί να προκαλέσει βότσαλα, για τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν λοσιόν καλαμίνης για να ανακουφίσουν τον κνησμό.

Άλλες χρήσεις

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν λοσιόν καλαμίνης για:

 • εξανθήματα λόγω δηλητηριώδους κισσού, δρυός και sumac
 • Θερμότητα εξάνθημα ή φραγκοστάφυλο
 • Κνησμός που σχετίζεται με τις δερματικές παθήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εάν ένας γιατρός το συμβουλεύει

παρενέργειες

Lotion Calamine παρενέργειες όταν οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ξηρό ερεθισμό του δέρματος ή του δέρματος.

Εάν ένα άτομο βιώνει αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να σταματήσει ή να μειώσει τη χρήση της λοσιόν καλαμίνης. Εάν τα συμπτώματα γίνουν σοβαρά ή δεν επιλύονται αφού ένα άτομο σταματήσει να χρησιμοποιεί λοσιόν καλαμίνης, θα πρέπει να μιλήσουν με γιατρό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λοσιόν καλαμίνης

Η λοσιόν καλαμίνης είναι απλή στη χρήση και οι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες.

για γενική χρήση

για να χρησιμοποιήσετε λοσιόν καλαμίνης για ήπια εξανθήματα, φαγούρα και ηλιακό έγκαυμα:

 • .
 • Ανακινήστε το μπουκάλι λοσιόν καλαμίνης για να αναμίξετε τα συστατικά.
 • Εφαρμόστε απαλά τη λοσιόν στο δέρμα, αποφεύγοντας τα μάτια, το στόμα, τη μύτη, τα γεννητικά όργανα και την πρωκτική περιοχή.
 • Πλύνετε καλά τα χέρια.
 • Μετά τη χρήση, πλύνετε τυχόν ρούχα που έρχεται σε επαφή με τη λοσιόν για να αποφύγετε τη συσσώρευση και τη χρώση.
 • για ακμή, δαγκώματα και τσιμπήματα

  Οι άνθρωποι που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν λοσιόν καλαμίνης σε μικρά δαγκώματα, τσιμπήματα ή βλάβες ακμής μπορούν να εφαρμόσουν μια μικρή ποσότητα λοσιόν για ένα βαμβακερό μαλλί και πιέστε το ενάντια στην πληγείσα περιοχή. Θα πρέπει να τρίβουν τη λοσιόν απαλά πριν πλένουν τα χέρια.

  Και πάλι, είναι σημαντικό να αποφευχθούν οι βλεννογόνες και οι περιοχές του δέρματος που είναι εύθραυστες, όπως το στόμα και τα γεννητικά όργανα.

  Ένα άτομο με ακμή μπορεί να εφαρμόσει λοσιόν καλαμίνης πριν πάει για ύπνο έτσι ώστε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια του ύπνου για να συρρικνωθεί σημεία. Ωστόσο, τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να επιθυμούν να αποφύγουν να το κάνουν αυτό, καθώς μπορεί να είναι υπερβολικά στεγνό.

  Αν και η λοσιόν καλαμίνης είναι αποτελεσματική ως βραχυπρόθεσμη λύση για φαγούρα και φλεγμονή, δεν θα αντιμετωπίσει τις υποκείμενες αιτίες της επαναλαμβανόμενης ακμής. Εάν η ακμή είναι ένα επίμονο πρόβλημα, ένα άτομο μπορεί να επιθυμεί να εξετάσει ένα ραντεβού με δερματολόγο για να συζητήσει τις επιλογές θεραπείας.

  Διαβάστε περισσότερα για το πώς να χρησιμοποιήσετε λοσιόν καλαμίνης για ακμή.

  Προφυλάξεις ασφαλείας

  Η λοσιόν καλαμίνης δεν είναι κατάλληλη για άτομα που:

  • είναι αλλεργικοί σε οποιοδήποτε από τα ενεργά ή ανενεργά συστατικά
  • Εμπειρία παρενέργειες ενώ χρησιμοποιείτε το
  • Έχετε μια επερχόμενη ακτινογραφία, καθώς η λοσιόν μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα
  • είναι κάτω από την ηλικία των 6 μηνών

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι δυνατή η χρήση λοσιόν καλαμίνης σε νεαρά βρέφη, αλλά είναι σημαντικό να μιλήσετε πρώτα με έναν γιατρό.

  Ομοίως, αν και δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι χρήσης λοσιόν καλαμίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό.

  Οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν λοσιόν καλαμίνης κοντά στον καπνό ή μια φωτιά, καθώς περιέχει συστατικά που το καθιστούν εύφλεκτο. Ένα άτομο μπορεί να διατρέχει περισσότερο κίνδυνο σοβαρών εγκαυμάτων εάν χρησιμοποιούν καλαμίνη γύρω από μια ανοιχτή φλόγα.

  Εάν ένα άτομο παίρνει λοσιόν καλαμίνης στα μάτια, το στόμα ή τη μύτη του, πρέπει να το ξεπλένουν αμέσως και να αποφύγουν την κατάποση τους. Είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τη λοσιόν μακριά από τα παιδιά.

  πότε να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια

  Ένα άτομο πρέπει να μιλήσει με γιατρό εάν:

 • Τα συμπτώματα χειροτερεύουν μετά τη χρήση λοσιόν καλαμίνης
 • ή η κατάσταση του δέρματος συνεχίζει να επιστρέφει
 • Η άμεση ιατρική φροντίδα είναι απαραίτητη εάν κάποιος έχει σοβαρή αλλεργική αντίδραση κατά τη χρήση λοσιόν καλαμίνης. Αυτή η αντίδραση προκαλεί διογκωμένους αεραγωγούς και δυσκολία στην αναπνοή, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή χωρίς θεραπεία.

  Εάν κάποιος καταναλώνει λοσιόν καλαμίνης – ειδικά εάν ένα παιδί το κάνει ή ένα άτομο καταπίνει ένα μεγάλο ποσό – είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε αμέσως με ένα κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων.

  Περίληψη

  Η λοσιόν καλαμίνης είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την κνησμό και τη φλεγμονή που μπορεί να συμβεί με μικρές δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή, το ηλιακό έγκαυμα και ορισμένα εξανθήματα. Μπορεί να ανακουφίσει αυτά τα συμπτώματα και έχει ελάχιστες παρενέργειες.

  Ωστόσο, η λοσιόν καλαμίνης δεν αντιμετωπίζει την υποκείμενη αιτία επαναλαμβανόμενων συνθηκών, όπως η ακμή. Επίσης, δεν μπορεί να θεραπεύσει σοβαρά ή δηλητηριώδη δαγκώματα και τσιμπήματα. Εάν τα συμπτώματα ενός προβλήματος που σχετίζεται με το δέρμα δεν βελτιωθεί μετά τη χρήση λοσιόν καλαμίνης, είναι σκόπιμο να μιλήσετε με γιατρό.

  • Bites and Trings
  • Φαρμακείο/Φαρμακιστής
  • , και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  About the Author